Головна » 2014 » Червень » 10 » З 1 липня в Україні починає діяти програма надання компенсацій на сплату комунальних послуг
22:35
З 1 липня в Україні починає діяти програма надання компенсацій на сплату комунальних послуг

Згідно з постановою Кабміну від 5 квітня 2014 р. № 83 „Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги”, з 1 липня передбачено надання населенню компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищення цін і тарифів на послуги.

Зокрема, надання компенсації залежить від доходу сім'ї. Якщо такий дохід нижчий за прожитковий мінімум для сім'ї, родина матиме право на компенсацію. Величини прожиткового мінімуму для сім’ї визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення (до складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку).

В Україні з 1 січня 2014 року для дітей віком до 6 років встановлено прожитковий мінімум у розмірі 1032 грн., для дітей віком від 6 до 18 років - 1286 грн., для працездатних осіб - 1218 грн., а також для осіб, які втратили працездатність - 949 грн.

Наприклад, сім’я з чотирьох осіб (чоловік, дружина, одна дитина віком до 6 років, друга – від 6 до 18 років). Заробітна плата чоловіка та його дружини складає 4500 грн. на місяць. Прожитковий мінімум для сім'ї становить 4764 грн. (1218 грн. х 2 особи + 1286 грн. + 1032 грн.). Дохід сім'ї менший за прожитковий мінімум для сім'ї. Таким чином, ця сім'я має право на компенсацію. Тож, приміром, до підвищення цін і тарифів на природний газ і теплову енергію (до 1 травня 2014 року) сім’я сплачувала за ці послуги в межах встановлених норм 300 грн. на місяць, а після підвищення – 400 грн. Таким чином, розмір щомісячної компенсації становить 100 гривень. Ця сума не видаватиметься готівкою, а зараховуватиметься на особові рахунки платника ЖКП.

Для того, аби оформити компенсацію, родині потрібно звернутися до районного управління соцзахисту населення за місцем реєєстрації, де необхідно написати заяву, надати довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку) і пред’явити паспорт. При цьому розмір компенсації розраховуватиметься окремо для кожного виду комунальних послуг в опалювальний, неопалювальний періоди, а також у неповні місяці опалювального періоду пропорційно кількості днів опалювального періоду у зазначених місяцях. Компенсація надаватиметься з місяця звернення громадянина до управління соцзахисту до завершення опалювального періоду 2014-2015 років.

Категорія: Зміни до Законодавства | Переглядів: 996 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Hello-Site.ru. Бесплатный конструктор сайтов.

/body>