Головна » 2012 » Вересень » 24 » Все про субсидії
23:01
Все про субсидії
1.Куди звертатися за оформленням субсидії? Яка процедура?


Для призначення субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає вповноваженій особі сільської (селищної) ради за місцем проживання:
1 - заяву;
2 - декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у жилому приміщенні;
3- довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у жилому приміщенні (для працюючих);
4- довідку про розмір земельної ділянки яка знаходиться в користуванні сім'ї.
5- довідку про наявність земельних та майнових паїв( якщо такі є в користуванні сім'ї).
Після цього вповноваженою особою документи здаються до органу праці та соціального захисту населення.

2. На який термін призначається субсидія?

Така компенсація сім'ї призначається на 6 місяців.
Якщо плата за опалення нараховується лише в опалювальний період, субсидія призначається на весь цей період (до 7 місяців). Субсидія на придбання твердого палива призначається один раз на календарний рік.


3. Чи враховується при наданні субсидій розмір помешкання?

Субсидії розраховуються в межах встановлених норм на квартирну плату (21 кв. м на людину плюс ще 10,5 кв. м - на сім'ю), опалення, користування електрикою, газом, гарячою і холодною водою та іншими комунальними послугами. На всю площу субсидія дається для однокімнатних квартир. В окремих випадках за рахунок коштів, передбачених для надання субсидій, виходячи з конкретних обставин, субсидії можуть призначатися незалежно від розміру загальної площі житла за рішенням районних державних адміністрацій та виконавчих органів міських і районних рад або комісій, які ними утворені.
Рішення про призначення субсидії у таких випадках приймається на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання сім'ї.

4.. В якому разі на отримання субсидій не може вплинути наявність автомобіля, дачі?

Якщо людина має дачний будиночок у садовому товаристві, то це не впливає на право отримувати субсидію, оскільки такі приміщення не є житловими. Але ті дачні будинки у селі, що зареєстровані у БТІ як житлові приміщення, враховуються при визначенні права на субсидію. При цьому підраховується й площа цих приміщень.
Наприклад, сім'я із 5 осіб проживає у невеличкій квартирі у місті площею 40 кв. м і має у селі невеликий будинок площею 50 кв. м. Норма користування житловою площею для такої сім'ї становить 115,5 кв. м. Загальна площа квартири та сільського будинку не перевищує цю норму. Така сім'я може розраховувати на субсидію на загальних підставах. Якщо ж загальна площа кількох житлових приміщень, якими користується сім'я, перевищує норму користування житловою площею для цієї сім'ї, субсидія не буде призначена. За таких обставин можна звернутися із заявою до комісії при органах місцевої влади, яка після обстеження має зробити свій остаточний висновок щодо призначення субсидії.
При наявності більше одного транспортного засобу житлова субсидія не призначається. Як виняток субсидія може бути призначення при зверненні із заявою до комісії при органах місцевої влади, яка після обстеження має зробити свій остаточний висновок щодо призначення субсидії.

5..Що робити коли змінюються тарифи ?

Перерахунок субсидії буде проведено автоматично без додаткового звернення.
Збільшення вартості послуг компенсується за рахунок збільшення розміру субсидії.

6. Як бути тим, у кого виникла заборгованість по квартплаті? Чи не опиняться такі люди за бортом соцзахисту?

Відповідно до пункту 13 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 1997 року № 1050), у разі виникнення до 1 грудня 2006 року заборгованості з платежів за житлово-комунальні послуги субсидія призначається за умови укладання громадянином з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг договорів про реструктуризацію заборгованості.
Наявність поточної заборгованості, яка виникла після 1 грудня 2006 року, не впливає на визначення права на призначення житлової субсидії. У такому випадку субсидія призначається на загальних підставах.

7. Хто із членів сім'ї має заповнювати заяву на субсидію?

Субсидія призначається власнику (співвласнику) житла, наймачу житла у громадському державному житловому фонді, члену житлового кооперативу, на якого відкрито особовий рахунок за місцем реєстрації. Саме цією особою має заповнюватися заява на призначення субсидії. У тій спрощеній формі заяв, які вже надіслані пенсіонерам, чітко написано, що заповнюється заява особою, на яку відкрито особовий рахунок по оплаті житлово-комунальних послуг.

8. Субсидія надається за місцем проживання, але документи потребують за місцем реєстрації. Тобто є такі розбіжності, як їх можна подолати?

Розбіжностей немає, тому що субсидія надається за місцем реєстрації громадянина, з урахуванням всіх зареєстрованих у даному житловому приміщенні осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги. Призначається субсидія тій особі, на яку відкрито особовий рахунок по сплаті за ЖКП. Тобто субсидії призначаються громадянам за зареєстрованим місцем їх проживання.

9. Чи мають право на житлові субсидії сім'ї, в яких є земельна ділянка площею понад 0,06 га, та члени особистих селянських господарств?

Такі сім'ї не обмежуються в своїх правах на субсидії. Головна особливість тут полягає у визначенні їх доходів. Члени особистих селянських господарств є особами, які забезпечують себе роботою самостійно і належать до зайнятого населення за умови, що робота в цьому господарстві для них є основною. Облік особистих селянських господарств здійснюють сільські, селищні, міські ради за місцем розташування земельної ділянки. Саме ці органи мають надавати довідку про належність громадян до членів особистого селянського господарства. За наявності такої довідки членам особистого селянського господарства субсидія призначається на загальних підставах. При цьому дохід таких громадян обчислюється як дохід від земельної ділянки особистого селянського господарства за нормативами, які затверджуються місцевими органами виконавчої влади на календарний рік. І ще дуже важлива особливість порядку призначення субсидій. До членів сім'ї, доходи яких враховуються при призначенні субсидії, належать особи, зареєстровані у відповідному житловому приміщенні.

10. Чи є винятки, коли призначення субсидій може відбуватися на розсуд місцевих органів влади?

При всіх місцевих органах влади створені спеціальні комісії, які займаються питаннями субсидій і розглядають різні ситуації. Їм надано право у деяких випадках призначати субсидії як виняток, з урахуванням конкретних обставин, що склалися в сім'ї.

11. Чи може розраховувати на субсидію людина, яка не має роботи та перебуває на обліку у Центрі зайнятості? Та у якому разі безробітний, що перебуває на обліку у Центрі зайнятості, може отримувати субсидію?

Субсидія не призначається в разі, якщо серед зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є працездатна особа, яка не працює і не навчається, при цьому не шукає роботу через службу зайнятості протягом 3-х місяців, що передують місяцю звернення за субсидією. Але безробітним, які стоять на обліку у службі зайнятості, субсидія призначається на загальних умовах, для цього надається довідка з центру зайнятості про розмір допомоги по безробіттю за останні 6 місяців.
Категорія: Загальна інформація | Переглядів: 2310 | Додав: Admin | Теги: розрахунок субсидії, надання субсидій, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Hello-Site.ru. Бесплатный конструктор сайтов.

/body>