Головна » 2011 » Лютий » 24 » ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ТА РОЗМІРИ ГРОШОВИХ КОМПЕНСАЦІЙ НА БЕНЗИН, РЕМОНТ І ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ АВТОМОБІЛІВ ТА НА ТРАНСПОРТНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
08:15
ПОРЯДОК ВИПЛАТИ ТА РОЗМІРИ ГРОШОВИХ КОМПЕНСАЦІЙ НА БЕНЗИН, РЕМОНТ І ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ АВТОМОБІЛІВ ТА НА ТРАНСПОРТНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

Постановою Кабінету Міністрів України від 14.02.2007 №228 затверджено Порядок виплати та розміри грошових компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування (далі – Порядок).

Цим Порядком передбачено що грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування (далі-компенсації) виплачуються інвалідам, законним представникам дітей-інвалідів, які відповідно до законодавства мають право на забезпечення автомобілями.

Компенсації призначаються:

- особам, інвалідність яких пов'язана з трудовим каліцтвом, що настало від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, - за розпорядженнями управлінь виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в областях;

- інвалідам будь-якої іншої категорії – за розпорядженнями головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій.

Компенсації виплачуються:

- особам, інвалідність яких пов'язана з трудовим каліцтвом, що настало від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, - управліннями або відділеннями виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в областях;

- інвалідам будь-якої іншої категорії – районними управліннями соціального захисту незалежно від органу, де інвалід перебуває на обліку як одержувач пенсії.

Інвалідам та дітям-інвалідам, які перебувають в установах соціального обслуговування на повному державному утриманні, компенсації не виплачуються.

Компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів призначаються:

1) інвалідам та дітям-інвалідам, які в установленому порядку забезпечені автомобілем;

2) інвалідам та дітям-інвалідам, які мають право на забезпечення автомобілем, але не одержали його і користуються автомобілем, придбаним за власні кошти;

3) інвалідам та дітям-інвалідам, які мають у користуванні мотоколяски.

Для одержання компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів до районного управління соціального захисту подаються:

1) заява;

2) технічний паспорт про реєстрацію автомобіля на ім'я інваліда, законного представника дитини-інваліда з відповідними позначками органу Державтоінспекції про придатність автомобіля для експлуатації;

3) копія посвідчення водія, завірена в установленому законодавством порядку;

4) висновок медико-соціальної експертної комісії (далі – МСЕК) про наявність медичних показань для забезпечення автомобілем.

Компенсація на транспортне обслуговування призначаються інвалідам та дітям-інвалідам, які :

1) перебувають на обліку для безоплатного забезпечення автомобілями;

2) перебувають на обліку для пільгового забезпечення автомобілями;

3) мають право на забезпечення автомобілем, але за власним бажанням відмовилися від нього і бажають одержувати компенсацію.

4) мають право на безоплатне забезпечення автомобілем, але не одержали його у зв’язку з протипоказанням до керування ним, або мають право на пільгове забезпечення автомобілем (за 7 відсотків вартості), але не одержали його у зв’язку з відсутністю можливості передати члену сім'ї право на керування автомобілем;

5) мають право на забезпечення автомобілем (за 30 відсотків вартості), але не одержали його у зв’язку з протипоказаннями до керування ним.

Підставою для призначення інвалідам та дітям-інвалідам компенсації на транспортне обслуговування є висновок МСЕК про наявність у інвалідів медичних показань для забезпечення їх автомобілем і заява інваліда, законного представника дитини-інваліда.

Підставою для виплати компенсації на транспортне обслуговування інвалідам І та ІІ групи з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, інвалідам війни І групи по зору або без обох рук; інвалідам, які мають кукси обох ніг і рук, є заява та копія висновку МСЕК про встановлення відповідної групи інвалідності.

Грошові компенсації на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування виплачують інвалідам, законним представникам дітей-інвалідів, що мають автомобілі та мотоколяски, - у розмірі відповідно 142 та 94 гривні на рік, на транспортне обслуговування – у розмірі 192 гривні на рік.

Компенсації виплачуються рівними частинами двічі на рік – у березні за перше та у вересні за друге півріччя поточного року з дня їх призначення.
Переглядів: 1880 | Додав: Valentina | Теги: компенсація, бензин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Hello-Site.ru. Бесплатный конструктор сайтов.

/body>