Головна » 2010 » Вересень » 8 » Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто
10:56
Час отримувати житлові субсидії і зробити це - просто

З початком осені має значно збільшитись кількість заяв від громадян, що надходять  до управлінь соціального захисту з питання оформлення житлових субсидій.

Позаду залишилася чимала підготовча робота, пов’язана у першу чергу з інформуванням населення про нову модель державних житлових субсидій, відпрацюванням методики нових розрахунків, налагодженням міжвідомчого електронного обміну, що значно спрощує і прискорює призначення субсидій, створенням спеціальних робочих груп та місцевих комісій у регіонах, яким надано право розгляду кожної нестандартної або спірної ситуації, тощо. І, як неодноразово підкреслював Прем’єр-міністр України Микола Янович Азаров, всі виникаючі спірні питання такі комісії мають вирішувати перш за все на користь громадян.

Не можна не згадати й  про те, що вперше за всі роки аналогічних кампаній, було стовідсотково здійснено автоматичне перерахування субсидій для громадян, що вже раніше отримували субсидії. А перші результати від злагодженої роботи декількох міністерств і відомств, у тому числі: Мінпраці, МінЖКГ, Пенсійного фонду, Укрпошти, Мінтрансзв’язку, Мінпалива та регіональних координаційних штабів з оформлення житлових субсидій населенню - підтвердження того, що налагоджена та прорахована система реально працює. За даними на 1 вересня поточного року житлову субсидію вже отримали 352,5  тис. сімей із урахуванням 77,8 тис. сімей, яким призначено субсидію на тверде паливо. А взагалі з 1 серпня 2010 року до управлінь праці та соціального захисту населення за призначенням житлової субсидії звернулось 515, 8 тис.сімей.

Тільки у Києві за призначенням субсидій протягом серпня звернулися 14 752 сімей або 80 відсотків кількості сімей, що отримували житлові субсидії до запровадження спрощеного порядку. Загалом, за експертними розрахунками, кількість отримувачів субсидій цього року має збільшитися щонайменш удвічі. І якщо можливістю отримування субсидії скористалося близько 600 тисяч сімей, тепер їх може бути близько мільйону.

Звісно, щоб додати ажіотажу та скористатися можливістю схвилювати людей, „проклюнулися” й ті, які закидають, що грошей для усіх не вистачить. Про те, що такі заяви безпідставні, наголошувалося неодноразово. За словами Міністра Василя Надраги, незалежно від кількості заявників держава у повній мірі профінансує програму житлово-комунальних субсидій та захистить громадян. Єдине, що потребує максимальної активізації, це роз’яснювальна робота, особливо у регіонах.

Завдяки „гарячим телефонним лініям”, які організовані у всіх регіонах, громадяни можуть задавати свої запитання та вирішувати виникаючі проблеми щодо отримання субсидій.

Тож, продовжуємо відповідати на звернення громадян, які надійшли на телефонну урядову „гарячу лінію”, та роз’яснювати інформацію щодо можливості отримання житлових субсидій населенням. 

Переглядів: 689 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Юлія  
0
Цікава інформація але правди в ній мало. Згідно Вашого матеалу за субсидією можуть звернутися всі, а отримати одиниці.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Hello-Site.ru. Бесплатный конструктор сайтов.

/body>