Головна » 2013 » Серпень » 05
Наталіє Юріївно одразу після того,як ви очолили Міністерство соціальної політики,ви заявили,що розпочата в 2011 році пенсійна реформа не дала бажаних результатів. Що саме, на вашу думку,не було вирішено?
Насамперед,за 10 років з моменту прийняття пенсійних законів не було вирішено основне питання – пенсія має бути справедливою. Зараз не діє державний механізм, який би гарантував справді гідну пенсію,яка б залежала від трудового стажу. Головні завдання, які стоять перед нами : перше – необхідно осучаснити пенсійні виплати та ліквідувати «зрівнялівку» у пенсіях; друге – подолати дефіцит Пенсійного фонду; та третє – запровадити другий рівень накопичувальної пенсійної системи.
Які ще зміни внесено до пенсійного законодавства протягом останніх півроку?
Ухвалено закон, за яким багатодітні батьки, які виховали пятьох і більше дітей, за відсутності матері отримують право на пенсію за особливі заслуги.
Прийнято низку Постанов Уряду, яким збільшено розміри підвищень до пенсій інвалідам Великої Вітчизняної війни 1 та 3 груп та учасникам бойових дій, які досягнули 85-річного віку до рівня підвищення інвалідам 1 групи (на 447 грн.). Також зросла мінімальна пенсія для цієї ж категорії ветеранів війни (з 1 травня 2013 року жоден учасник бойових дій та інвалід у період Великої Вітчизняної війни не отримує менше 2547,9 грн). Окрім цього, підвищено пенсії, розмір яких у минулому році було підвищено менше ніж 20% зростання середньої заробітної плати.   ... Читати далі »
Категория: Соціальні виплати | Просмотров: 813 | Добавил: Admin | Дата: 05 Серпня 2013 | Комментарии (1)

Hello-Site.ru. Бесплатный конструктор сайтов.